Food Lab Studio oficjalnie otwarte

Opublikowano: 10-11-2015

29 października na warszawskim Mokotowie odbyło się oficjalne otwarcie największego studia kulinarnego w Polsce – Food Lab Studio, którego właścicielem jest Grzegorz Łapanowski. W otwarciu wzięło udział ponad 100 gości, wśród których byli m.in.: przedstawiciele z branży gastronomicznej, eventowej, klienci studia, a także media.

FoodLabStudio (5)

Oficjalne otwarcie Food Lab Studio odbyło się 29 października 2015 roku. Zaprezentowano podczas niego dorobek zarówno Food Lab Studio, jak i firmy Grzegorz Łapanowski Grupa Kulinarna. Od momentu powstania firm do dziś założycielowi, Grzegorzowi Łapanowskiemu, znanemu kucharzowi, udało się zgromadzić bardzo bogate portfolio, na które składa się współpracą z blisko 160 firmami oraz organizacja około 400 eventów. Wśród zrealizowanych projektów studio ma na swoim koncie m.in.: wernisaże, warsztaty i pokazy kulinarne, life cooking, wykłady, sesje fotograficzne, spotkania branżowe oraz konferencje prasowe. 

FoodLabStudio (2)

Partnerami oficjalnego otwarcia Food Lab Studio były firmy: Tefal (partner strategiczny) oraz BoConcept, The Glenlivet, Ostoya, Wyborowa, Cerville Investments, Baziółka, Kofi Brand, Barnes&Watson oraz Marwit. 

FoodLabStudio (3)

Największe kulinarne studio w Polsce

Food Lab Studio zajmuje prawie 400 m2 profesjonalnie wyposażonej przestrzeni kulinarnej, na której przygotowano stanowiska pracy dla 40 osób, jadalnię oraz bibliotekę z ponad tysiącem książek kucharskich. Studio urzeka także industrialnym i skandynawskim klimatem, a także domową atmosferą. 

Twórcą studia jest Grzegorz Łapanowski – miłośnik dobrego i zdrowego jedzenia, który swoją pasją i doświadczeniem pragnie dzielić się z innymi. Dzięki temu powstało wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Polski, stworzone przez i dla pasjonatów sztuki gotowania. Siłą Food Lab Studio są ludzie, którzy je tworzą – jest to grupa składająca się z miłośników gotowania oraz specjalistów od organizacji eventów i marketingu.