MAKRO otwiera sezon letni w Trójmieście i Krakowie

Opublikowano: 31-05-2016

Warszawa, 24. maja 2016; 18. maja w Gdańsku i 24. maja w Krakowie miały miejsce symboliczne otwarcia sezonu letniego branży HoReCa, w których udział wzięło ponad 350 osób związanych ze środowiskiem gastronomicznym. Organizatorem wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów” była firma MAKRO Cash and Carry. 

Budowanie sieci kontaktów, nawiązanie dialogu z ekspertami oraz dostarczenie wiedzy na temat nowości na rynku HoReCa – taka myśl przyświecała spotkaniom przeprowadzonym w Gdańsku i Krakowie.

Uczestnicy wydarzenia dowiedzieli się, jak kształtują się preferencje kulinarne mieszkańców województwa pomorskiego i małopolskiego oraz poznali najnowsze trendy w sektorze gastronomicznym na podstawie raportu MAKRO – Polska na Talerzu 2016.

DSC_9023

Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska, Justyna Adamczyk, przybliżyła kryteria oceny lokali gastronomicznych przez jego inspektorów i odpowiedziała na pytanie: Co zrobić, aby zagościć na kartach G&M? W spotkaniu w Gdańsku udział wzięła również właścicielka stołecznej restauracji Tel Aviv, Malka Kafka, która opowiedziała o globalnych trendach diet i możliwościach ich implementacji na rynku polskim. W Krakowie zorganizowany został pokaz kulinarny,  który poprowadzili szef kuchni restauracji Corse, wyróżnionej w  Żóltym Przewodniku Gault & Millau i Michelin – Main Cities of Europe 2016, Piotr Regucki oraz szefowa kuchni restauracji Zenit, uczestniczka piątej edycji kulinarnego show Top Chef, Anna Klajmon. 

DSC_8929

Uczestnicy wydarzeń mieli okazję poznać strategię wsparcia oraz ofertę MAKRO skierowaną do sektora HoReCa na Pomorzu i w Małopolsce, które przedstawili Dyrektor Obszaru Klientów MAKRO w Trójmieście, Wojciech Zagórski oraz Dyrektor Obszaru Klientów MAKRO w Krakowie, Renata Wróbel. Zaprezentowane zostały także nowości produktowe dostępne w sieci, o których opowiedzieli Piotr Kuziela i Robert Ciechomski – Target Group Managerowie Horeca w MAKRO.

Na spotkaniach z cyklu Szef dla Szefów pojawiło się ponad 350 osób związanych z branżą HoReCa, pośród których znaleźli się głównie właściciele i menadżerowie restauracji z województwa pomorskiego i małopolskiego.

* * *

SZEF DLA SZEFÓW to ogólnopolski cykl spotkań branżowych i warsztatów kulinarnych skierowanych do środowiska HoReCa. Organizatorem wydarzenia jest firma MAKRO Cash & Carry.